Ötelenmiş Hayatlarda Filizlenen Mavi Ağaç TRSM Farkındalık Sergimiz Açıldı
22 Aralık 2021

Hastanemizin Hürriyet Toplum Ruh Sağlığı Merkezi tarafından düzenlenen ‘Ötelenmiş Hayatlarda Filizlenen Mavi Ağaç TRSM Farkındalık” sergisi Tayyare Kültür Merkezi'nde açıldı. Sayın Vali Yakup Canbolat, Vali Yardımcısı Dr.Yusuf Gökhan Yolcu, İl Sağlık Müdürümüz Dr.Fevzi Yavuzyılmaz, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fethi Yıldız, Bursa Kent Konseyi Başkanı Şevket Orhan, Bursa Kent Konseyi Başkan Yardımcısı Prof.Dr.Sedat Demir, Başhekimimiz Op.Dr.Kemal Kaya ve ziyaretçilerin katılımıyla açılışı gerçekleşen sergide, Hürriyet TRSM’de tedavi gören vatandaşlarımızın yapmış olduğu quiling, filografi, rölyef, ebru, ahşap boyama, tokat baskı, yağlı boya eserleri sergilenecek.
Sergimiz 14 - 18 Aralık tarihleri arasında Tayyare Kültür Merkezinde açık olucaktır.

Hürriyet Toplum Ruh Sağlığı Merkezi, Çekirge Devlet Hastanesine bağlı olarak, Bursa Osmangazi bölgesindeki şizofreni ve bipolar affektif bozukluk tanılı hastalara hizmet vermektedir.
633 Türk vatandaşı, 103 geçici koruma altındaki Suriyeli vatandaş olmak üzere toplam 736 hastaya hizmet veren Hürriyet Toplum Ruh Sağlığı Merkezimizde; İlaç tedavi ve takibi, bireysel psikoterapi, aile terapisi, içgörü kazandırma ve stigmayı önlemeye yönelik çalışmalar, ev ziyaretleri, psikososyal incelemeler, istihdam sağlamaya yönelik girişimler, sosyalleşme ye yönelik gezi, tiyatro gibi etkinliklerle birlikte, iş uğraş terapileri verilmektedir.
Sergimizde hastalarımızın yapmış olduğu quiling, filografi, rölyef, ebru, ahşap boyama, tokat baskı, yağlı boya eserleri sergilenmektedir. Bu sanat dallarında hastalarımıza Osmangazi Halk Eğitim Merkezinden gelen eğitmenler destek olmuştur. Sergimizin amacı şizofreni hastalığına sahip bireyler için farkındalık sağlamak, onların kaybetmiş oldukları yeti yitimlerini destekle tekrar kazanabildiklerini, yeniden sosyalleşe bildiklerini, istihdam sağlandığında çalışabildiklerini, sabır ve istikrar isteyen bu ürünleri yapabildiklerini gösterebilmek, onların toplum içinde kabullenirliliğini artırmak ve damgalanmanın ortadan kalkmasını sağlamaktır.

• trsm11.jpg
  • trsm22.jpg